Slovenija – Slovaška 4:3 (1:1, 1:1, 1:0. 1:2)

Bratislava, dvorana Samsung Arena, gledalcev 2000, sodnika Sjoqvist (Švedska) in Waiting (Kanada), kazni Slovenija 18, Slovaška 15

Tako kot lani se je Slovenija po predtekmovanju v svoji skupini na svetovnem prvenstvu skupine A s tremi zmagami uvrstila na prvo mesto. Teoretično bo tako igrala četrtfinale v četrtek proti najslabšemu moštvu iz predtekmovanja, ki ga bo dala tekma med Nemci, ki so v svoji skupini A zaradi treh porazov zasedli zadnje mesto in Kanado, ki naj bi se letos zavihtela iz skupine B prav proti vrhu skupine A. “Ne bomo se obremenjevali z nasprotniki, ki nas čakajo v nadaljevanju prvenstva. Dobro vemo zakaj smo prišli v Bratislavo in sedaj smo šele na pol poti,” je bil realen selektor Matjaž Mahkovec. Kapetan moštva Matic Kralj je dodal: “Prav natej tekmi smo videli vse naše slabosti. Ne, igralci se ne bomo prepustili veseljačenju po treh zmagah zaradi prostega dne, ki nas čaka jutri. sam osebno bom v preddverju hotela pazil, kdaj se kdo vrne v sobe. Če bo kdo zamudil… Ne bo mu lahko!”

dsc_8011.jpg
Slovenci so proti favoriziranim Slovakom pričeli previdno in morda z nekoliko preveč rešpekta zaradi njihovega domačega terena. Premalo je bilo hitrih vpadov v igri mož na moža, hkrati pa preveč živčnosti, kajti izključitve so si sledile ena za drugo. pet v eni četrtini je bilo odločno preveč. K sreči pa je Nejc Sotlar, daleč najboljši posameznik tekme, ki suvereno prevzema mesto nekoč prvega strelca reprezentance na koleščkih Jureta Vnuka, dobre pol minute pred koncem četrtine zadel. V drugem delu igre je Sotlar še enkrat zadel in na noge dvignil okoli sto slovenskih navijačev v dvorani, ki so glasno bodrili našo izbrano vrsto. Na žalost so Slovaki tik pred koncem polčasa zadeli in Slovenci so bili na polovici tekme le z golom prednosti. Živčna tretja četrtina tekme je prinesla nekaj čudnih sodniških odločitev, s tretjimi golom pa se je še enkrat na odprto sceno postavil Sotlar. Ko je v zadnjem delu igre zadel še Jure Stopar, v tej tekmi tudi največkrat kaznovani igralec risov na koleščkih, se je zdelo, da je tekma dobljena. Toda Slovaki so prek dveh priložnosti z igralcem več dvakrat zadeli slovensko mrežo, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. poizkušali so tudi z igralcem v polju namesto vratarja, toda še tretjič se je na tem prvenstvu slišala Zdravljica v čast zmagovalcev.

Imrich Antal, selektor Slovaške: “Igrali smo bolje kot proti Švedski in proti Sloveniji smo odigrali najboljšo tekmo na prvenstvu. Imeli smo več priložnosti, a je odlični vratar Krošelj branil fenomenalno.”

  • Share/Bookmark

...komentar

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !