Švedska – Slovenija 3:7 (0:1, 0:2, 2:3, 1:1)

Bratislava, dvorana Samsung Arena, gledalcev 1000, sodnika Jankovič (Slovaška) in Lindqist (Finska)
Kazni: Švedska 12, Slovenija 21
2008inline_parentpms_rem.png

Kdor je v domovini menil, da je bil lanskoletni nastop Slovenije na svetovnem prvenstvu v inline hokeju le osamljen svetel trenutek tega športa na odprti svetovni sceni, bo lahko letos ali spremenil mnenje ali pa utihnil za vekomaj. Tako kot lani so tudi letos aktualni svetovni prvaki Švedi v predtekmovanju morali priznati poraz, Slovenci pa so znova postali hit prvenstva.
Da bo tekma ostra je nakazala že prva četrtina, v kateri so se taktične zamisli obeh trenerjev udarile med seboj, vendar pa so se Slovenci ob izključitvi Fredrika Erikssona dobro znašli in prek odlično razpoloženega Jureta Stoparja povedli. Nadaljevali so v svojem stilu, predvsem z železno disciplino v igri, kjer se je tudi največji kreativec v naši izbrani vrsti Nejc Sotlar popolnoma podredil kolektivni igri, ki je na polčasu po zadetkih Dejana Žemve in Tadeja Nabergoja prinesla optimistično vodstvo pred nadaljevanjem. V vratih izjemni Gašper Krošelj, ki dopoldan zaradi težav s krvnim tlakom sploh ni treniral, se je dobro postavljal na odprtem prostoru, pred njim pa je delovalo usklajeno branjenje branilcev, ki so omogočili nov naval naših napadalcev na gol, sledila je prava kanonada na švedska vrata in vodstvo s 6:0.
Igralci treh kron so s stopnjevanjem ritma naše pritiskali v obrambno tretjino, tam so so si sledili prekrški in izključitve predvsem na strani Slovenije. Mogoče kdaj prehitro dosojeni prekrški, predvsem Jana Lobode, ki ga sodniki že dodobra poznajo so privedli do situacije, ko je Švedska v roke prevzela niti tekme. Vendar pa jim ni uspelo izenačiti in Slovenija je zabeležila še drugo zmago. “Tudi v tretji tekmi proti Slovakom bomo skušali odigrati najboljše, potrudili se bomo, da bomo nadaljevali zmagoviti niz. Stanje v moštu po zmagi nad Švedi je odlično, veseli nas tudi dejstvo, da ni poškodovanih igralcev,” je po tekmi dejal selektor Slovenije Matjaž Mahkovec.

  • Share/Bookmark

...komentar

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !