Minilo je že skoraj 14 dni od svetovnega prvenstva, ko so naši inline hokejisti dosegli 5. mesto in s tem dosegli najboljši uspel ekipnih športov na svetovnih prvenstvih. Ker sem našel šele sedaj malo časa oz. sem dolgo časa urejal te galerije slik. Za vas sem pripravil lepo zbirko iz SP-ja. Letošnje svetovno prvenstvo se je dogajalo na dveh prizoriščih (Landshut in Passau). Glavno prizorišče je bilo v Landshutu, kjer so se odigrali tudi končni dvoboji v prvi jakostni skupini. Passau je bil pa prizorišče samo zaradi glavnega sponzorja. Odkrito povedano sem bil kar razočaran, saj je bila dvorana zelo majhna. Kot da bi igrali v šoping centru. No vsaj streha ni popustila, kot se je zgodilo v Landshutu sredi prvenstva.

Fotoreportaža - Landshut

Foto: wikipedia.org

Mesto Landshut

Landshut leži v vzhodnem delu Bavarske ob reki Isar, ki je peta najdaljša reka na Bavarskem in tretji najpomembnejši pritok Donave v Nemčiji. Ima približno 60 000 prebivalcev je med večjimi mesti, poleg Passaua, Straubinga ter Regensburga. Staro mestno jedro je gotskega videza, kar ohranja mesto kot kulturno središče.

Fotoreportaža - Landshut


Žal nismo imeli časa si ogledati vse znamenitosti mesta ter okolice. Levo spodaj je hokejska dvorana, desno zgoraj pa katedrala Sv. Martina. Kot vidite je od hokejske dvorane do centra mesta le 5-10 min hoje. Peš cona je označena z modro barvo (temnejša modra, ta svetla je reka). Med sprehodom po mestu smo opazili, da je ogromno zdravnikov, vse povsod so neke ordinacije. K sreči ni bilo potrebe po takšnih uslugah.

Naj vam predstavim mesto še s slikami:

Fotoreportaža - Landshut

Reka Isar, peta največja reka na Bavarskem

Fotoreportaža - Landshut

Zapornice ter hidroelektrarna sta očitno idealen prostor za sveži zrak

Fotoreportaža - Landshut

Fotoreportaža - Landshut

Katedrala Sv. Martina, največja znamenitost mesta

Fotoreportaža - Landshut

Staro mestno jedro, v ozadju bazilika Sv. Martina

Fotoreportaža - Landshut

Ledena dvorana, dom kluba Landshut Cannibals ter EV Landshut

  • Share/Bookmark

...komentar

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !