Lukovica – Slovenska in-line reprezentanca se je z prav kar končanega svetovnega prvenstva, ki je potekal v Nemčiji, vrnila domov z odličnim petim mestom, a kljub temu ostaja morda majhno razočaranje, saj se fantje zavedajo, da bi lahko posegli v boje za odličja.

V Nemčiji so imeli “risi” v skupini nasprotnike, kot so Slovaška, Finska in Švedska, ki je na koncu tudi slavila naslov prvakov, vendar pa se slovenski igralci s podrejeno vlogo niso strinjali in premagali vse tri nasprotnike, kar je bilo prvovrstno presenečenje. Sledila je vsem znana tekma z Avstrijo, ki so jo Slovenci nesrečno izgubili in se morali podati v boj za peto mesto, kjer pa so še enkrat ugnali Slovake.

Zveza pokazala pravo pot

Ni pa le uvrstitev na SP edina svetla točka v slovenskem in-line hokeju, temveč bi za to lahko označili tudi novo vodstvo in-line zveze, ki je s trenutnim delom pokazala, da se obetajo lepši časi za to vedno bolj prepoznavno športno panogo, kjer število klubov narašča iz leta v leto.

Nihče ne ve koliko bi bil lahko še bolj popularen šport, če bi to vodstvo bilo na oblasti dalj časa, saj je vedno bolj jasno, da je prejšnja struktura le ovirala njen razvoj. Tudi za igralce kar se tiče opreme in dnevnic je bilo prvič dobro poskrbljeno, poleg tega pa je bila tokrat tudi večja medijska pokritost, največji ljubitelji pa so lahko preko in-line hokejskega portala spremljali prenose tekem prek komentatorja, ki je tekme spremljal v živo.

Nejc Sotlar

Zamudili priložnost za višjo uvrstitev

Ekipa je tokrat izgledala pod vodstvom selektorja Matjaža Mahkovica veliko bolj homogena, ne čudi pa tudi, da je bil najkoristnejši igralec turnirja slovenski vratar Gašper Krošelj. O sami uvrstitvi smo se pogovarjali z enim izmed najboljših igralcev in-line hokeja, in sicer Nejcem Sotlarjem, ki navdušuje s svojimi igrami tudi v Italiji: “Uvrstitev je več kot odlična, saj tako visokega mesta ni pričakoval nihče. Vendar pa se sedaj zavedamo, da so obstajalo možnosti še za višjo uvrstitev, ki jo bo zelo težko kdaj osvojiti. Kljub temu se bomo trudili, da izboljšamo letošnje peto mesto.

Vprašali smo ga tudi, kaj je bilo narobe, da s soigralci niso uspeli ugnati Avstrije? “Kot kaže nismo bili pravi v glavah, vemo da je bila to prva tekma, v katero smo vstopili kot favorit, saj je bilo na preostalih treh znano, da so nasprotniki papirnati favoriti. Tukaj pa smo se zavedali, da moramo mi nekaj narediti, vendar enostavno nismo bili pravi. Morda je bilo prisotnega tudi nekaj podcenjevanja in smo se že videli v polfinalu.

Bojan Zajc

V Italiji igra Sotlar skušaj še s tremi slovenskimi igralci za ekipo Edere iz Trsta, s katero so bili letos drugi, mladi slovenski napadalec, pa je bil najboljši strelec prvenstva. Klubski kot tudi reprezentančni soigralec pa je legenda slovenskega hokeja Bojan Zajc. Nejca smo za konec še povprašali, kakšne ima klubske načrte za naprej: “Glede na to, da imamo s klubom za sabo odlično sezono, mislim da ne bi smel biti problem, da nadaljujem z igranjem v istem moštvu tudi v prihodnji sezoni. Bili smo drugi v prvenstvu, s tem smo se uvrstili v ligo prvakov, tako da bodo ambicije kluba v prihodnje še večje.

 

Fotoutrinki s tiskovne konference:

 

Vir: Siol sportal

Peter Prelc/Sportal
Foto Simon Plestenjak/Sportal

 • Share/Bookmark

...komentar [2]

 

2 komentarjev

 1. Janez pravi:

  A je kakšen od teh hokejistov tudi član RCU Prevoje?

 2. hokej pravi:

  Od reprezentantov ne.
  Imaš spisek igralcev par vnosov nazaj.

  LP

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !