Slovenija : Avstrija 1:2* (0:0, 0:1, 0:0, 1:0, 0:1)Landshut, Landshut Arena, gledalcev 500 , sodnika: Jeffrey Scott (AUS), Radim Prchal (CZE)

Strelec: N. Sotlar 39. za Slovenijo in Michael Pollross 20. ter Steffan Pittl 49.

Kazni: Slovenija 4,5min, Avstrija 1,5 min

Razmerje v strelih na gol: 37:29

Risom so se sanje razblinile kot milni mehurček

Po treh tako fantastičnih izidih na tem svetovnem prvenstvu moramo tokrat žal poročati o porazu naše izbrane vrste. Zmage nad Švedsko, Finsko ter Slovaško bi morali zgolj potrditi na tekmi z Avstrijo. Z Avstrijsko reprezentanco smo do sedaj imeli skoraj poln izkupiček. Redno smo z njimi igrali na tekmah za 7. mesto in jih tudi redno premagovali. Nemalokrat tudi z visokimi rezultati. Avstrijci tudi do sedaj niso blesteli na tem svetovnem prvenstvu, saj so v rednem delu izgubili prav vse tekme. Nastop v četrtfinalu so si zagotovili šele v podaljšku proti Veliki Britaniji. Vodja avstrijske reprezentance je po omenjeni tekmi celo odpustil glavnega trenerja in tekmo je vodil njegov namestnik. Delo je opravil z odliko, saj so njegovi varovanci že na začetku risom vcepili svoj način igranja. Igrali so počasi in premišljeno. Niso se spustili v dir z našimi, kar se je izkazalo za dobro taktiko. Našim omenjeni ritem igre ni ustrezal. Veliko časa so porabili, da so Avstrijcem odvzemali ploščico, ko pa so jo le dobili, so napadali popolnoma brez idej. Poskušali so sicer s streli od vse povsod, vendar pa so imeli naši severni sosedje danes izvrstnega vratarja Bernharda Starkbauma, ki je od 37 strelov na svoja vrata prejel le zadetek in svoji izbrani vrsti priboril podaljšek. Cel prvi polčas je bil dokaj nezanimiv za gledalce. Trenerjema za to ni bilo kaj dosti mar in tekmovala sta še naprej v taktičnih zamislih. Prednost pred premorom si je zagotovil avstrijski trener, saj je z igralcem več zadel Michael Pollross. V tretji četrtini nismo videli zadetka in napetost na igrišču je rasla iz minute v minuto. Slovenci so ”začeli” igrati šele v zadnji četrtini in po odličnem zadetku Nejca Sotlarja zadeli še vratnico. Žal je zmanjkalo časa, da bi v tem delu naredili še korak do zmage in po rednem delu je sledil podaljšek. Podaljšek, ki risom prinesel toliko žalosti in nejevolje in sanje, ki so nastale po odmevnih rezultatih v rednem delu, so se razblinile kot milni mehurček. V 1. minuti dodatka je precej nenavaden strel pristal v mreži sicer odličnega vratarja Krošlja in leteči risi so pristali na trdnih tleh. Že jutri jih čaka še tekma za 5.-8. mesto in upajmo, da jo bodo naši hokejisti odigrali, tako kot znajo.

Takih priložnosti se ne izpušča, saj se le redko pojavijo. O razlogih je sedaj še prehitro govoriti. Strokovno vodstvo bo naredilo podrobno analizo in reprezentanco še bolje pripravilo za naslednja mednarodna tekmovanja.

RK

Slovenija jo nastopila v sledečih napadih:

V vratih 1. Gašper Krošelj, Rezervni vratar: 20. Gregor Šolar

1. napad: 17. Matic Kralj (C), 19. Rok Nahtgal, 18. Marjan Manfreda, 21. Dejan Žemva

2. napad: 91. Igor Hriberšek, 27. Jan Loboda, 11. Tadej Nabergoj, 14. Rok Bavdaž

3. napad: 23. Domen Vedlin, 28. Bojan Zajc, 10. Štefan Nahtigal, 93. Denais Kadić

4. napad: 15. Jaka Zupanc, 73. Eric Pance, 33. Nejc Sotlar

Selektor/trener: Matjaž Mahkovec

Risom so se sanje razblinile kot milni mehurček

  • Share/Bookmark

...komentar

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !