Predtekmovalna skupina v Landshutu se je končala za Slovence s tretjo zmago in potrditvijo kvalitete na direktoratu. Medtem, ko so se Švedi, Finci in direktor tekmovanja v Landshutu Federico Saviozzi prepirali koliko tekem neigranja naj dobita dva petelina iz Skandinavije, ki sta si pošteno skočila v lase, je slednji dejal: »Vodstvo svetovnega prvenstva ne bo dovolilo, da se igralci moštev iz vrha tako pretepajo!« Teemu Vaahala, vodja finske odprave je odvrnil: »Saj mi nismo na vrhu, niti mi niti Švedi. Prvi so Slovenci.«

Priznanje kvalitete s strani tistih, ki v inline hokeju delujejo že leta, je krona vsega pozitivnega v naši vrsti. Med sestankom je bilo veliko govora o neustrezni prehrani igralcev med prvenstvom in vodja naše odprave je na direktoratu povedal par krepkih o makaronih, ki so na jedilniku vsak dan. Kot da bi kuhar ne imel drugega znanja kot da v slan krop zmeče testenine in jih polije z omako iz konzerve. Manjka tudi sadja, oziroma ga sploh ni, hkrati pa so ure med obroki predolge. Saviozzi je nato našemu predstavniku hudo mrkega obraza zaradi preštevilnih napak organizatorja (hrana še ni tako huda reč, bolj je v oči bodlo curljanje ob dežju na dan tretjega kola predtekmovanja) dejal, naj se vendarle malce nasmehne. Boštjan Fon mu je odvrnil: »Mi se bomo smejali v soboto!« Vsi prisotni so dobro vedeli na kaj je mislil. In prav je tako.

Resnosti v moštvu ne manjka, čeprav se skozi dan večkkrat zasliši pprešeren smeh iz vrst naših. V hotelu so sobe zaprte ob 23. uri, nikogar od našiih ni najti v lokalu v pritličju. Pivo ali dva se seveda spije, vendar vse v mejah dobrih manir in odgovornega obnašanja, a ne v gostinskih lokalih temveč v sobah. In šše za konec tega poglavja: trener Matjaž Mahkovec niti enkrat ni prepovedal izhodov iz hotela ali sedenja v lokalih.

Kako pomemben je stik z domovino pove podatek, da vsi igralci po tekmah v garderobi na glas berejo sporočila, ki se zaradi uspeha množijo iz dneva v dan. Vsakega so veseli in besede v sms sporočilih jim pomeniijo potrditev vsega dobrega, kar so do sedaj storili. Vemo tudi, da se bo na naslednji tekmi nabralo še nekaj navijačev, ki se bodo odločili za pot v Landshut, ki je oddaljen od Ljubljane slabe štiri ure vožnje z osebnim avtomovilom. Inline hokejisti so dokončno obrnill list in se podali na novo pot, ki jim je bila prej sicer znana, a žal nedosegljiva. Žal se pri nas v Sloveniji še vedno najde del ljudi, ki zaradi lastne nečimrnosti ali prizadetega ega spreminjajo v nergajočo opozicijo in se zmrdujejo nad tem in onim. Brez osnove, gospodje moji! Za obračunavanje je prepozno! Nihče, ampak prav nihče, tej sestavi vodstva reprezentance in igralcem ne more očitati popolnoma nič! Zmage nad Švedi, Finci in Slovaki niso bile podarjene. Zgodile so se zaradi boja na igrišču, dodelane taktike, sposobnosti vodstva, dela treh amaterskih poročevalcev in nenazadnje dobrih želja in misli navijačev in ljubiteljev inline hokeja, ki so iz Sloveniije na tak ali drugačen način poslali del svoje pozitivne energije vsem, ki se trudijo za svojo domovino. Verjemite: še se bo slišala Zdravljica na tem prvenstvu!

Prepozno za obračunavanje

 • Share/Bookmark

...komentar [7]

 

7 komentarjev

 1. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  vsaka čast, fantje. PLOOOOOOOOSKAM!!

 2. žan pravi:

  svaka vam čas,fantje./TUD JAZ VA PLOSKAM

 3. Norčk pravi:

  Matic Kralj: Ihan navija za vas in še posebej zate!!!!

  LP

 4. matej pravi:

  super ste fantje kr se tko naprej pa dokonca ane. Sej navijamo za vs

 5. drmagnum drmagnum pravi:

  Čestitke. Sedaj vem, da ste res dobri.

 6. neoman neoman pravi:

  iskrene cestitke se z moje strani, dejmo danes se avstrijo!

 7. Legendaris Legendaris pravi:

  Se pridruzujem cestitkam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !