Slovenija : Slovaška 7:2 (3:0, 1:0, 1:2, 2:0)

Landshut, Landshut Arena, gledalcev 300 , sodnika: Roland Wittmann, Willi Schimm (oba Nemčija)

Strelci: D. Žemva, M. Kralj 2x, Domen Vedlin, Tadej Nabergoj, Denis Kadić 2x za Slovenijo in Rockay, Bartovic za Slovaško.

 

Kazni: Slovenija 9 minut , Slovaška 10,5 minut

Po nenačrtovanem dnevu premora se je Slovenija še v tretje pomerila z velikanom svetovnega InLine hokeja. Tokrat so na mlin imenovan Slovenija, naleteli Slovaki, ki so nas na prejšnjih prvenstvih redno premagovali in to na tekmah, ko je bilo to najbolj pomembno in dostikrat so bili prav oni krivci, da smo igrali dodatne kvalifikacije, katere pa smo redno tudi uspešno preskočili. Letos so se karte močno premešale. V bistvu jih je premešala naša izbrana vrsta, ki kar po tekočem traku premagujejo na papirju boljše reprezentance.

 Pred tekmo je bil cilj samo eden. Z zmago nad Slovaško si je naša reprezentanca zagotovila v četrtfinalu lažjega nasprotnika in so pred sanjskim uspehom, da se uvrstijo med 4 najboljše na svetu. Prvi 4 na svetu so nas do sedaj redno premagovali z 10 in več zadetki in kaj malo možnosti smo imeli proti njim. Letos se stvari obračajo nam v prid in bo trajalo tako dolgo, dokler nasprotniki ne bodo dojeli, da nismo več mala Slovenija ampak Velika  z velikm V.

 Tekmo so naši ponovno začeli v že znani taktični zamisli. Trener Mahkovec nič ni pustil naklučju in tudi tokrat med vratnice poslal vratarja Gašperja Krošlja, ki je tudi tokrat svoje delo opravil z odliko. V izenačenem razmerju strelov na vrata (33:34 v prid Slovaške) je Gašper uspel ukrotiti kar dobrih 94% strelov in bo tudi po današnjem dnevu tekmovanja visoko na lestvici vratarjev. Tudi ostalim fantom lahko rečemo vse samo v superlativih, ker so navkljub velikemu pritisku pred največjim uspehom InLine hokeja naše male deželice zdržali in tekmo pripeljali do konca s tako veliko razliko. Slovenska reprezentanca je po začetnem pritisku Slovakov dosegla prvi zadetek že v 4. minuti srečanja, ko so imeli risi igralca več na igrišču. Tudi 2. zadete minuto kasneje je bil dosežen v power-playu. Takrat se je gola veselil Matic Kralj, ko je z nizkim strelom po tleh presenetil vratarja  Romana Hrusovskya. Po 2. zadetku naših hokejistov so nasprotniki vodno padli v igri. Nekaj minut nismo videli zanimivega hokeja, ker so tudi naši risi igrali toliko, kolikor je bilo potrebno, da Slovaki niso ogrožali vrat Krošlja. Zadnje dejanje v prvi četrtini pa so vseeno imeli naši reprezentanti saj je vodstvo na 3 zadetke povišal Tadej Nabergoj. Tudi v 2. četrtini se potek dogajanja na igrišču ni bistveno spremenil, le da Slovenci niso dosegli toliko zadetkov. V tem delu velja omeniti zgolj že drugi zadetek Matica Kralja in vsi, ki smo držali pesti za Slovenijo smo že računali o možnosti preboja v polfinale. Krajša streznitev je sledila na začetku 3. četrtine, ko so Slovaki v slabih 3. minutah dosegli kar 2 zadetka in zmanjšali prednost Slovenije na 2 zadetka. To risov ni zmedlo. V igri niso spremenili ničesar in nadaljevali tako kot so začeli in v 30. minuti tekme ponovno zadeli. Zvit strel Erica Panceta je pred golom oplazil Domna Vedlina in navijači Slovenije so lahko ponovno lažje zadihali. S tem zadetkom so risi tudi zabili še zadnji žebelj v krsto slovaške reprezentance in od takrat smo gledali le še eno moštvo na igrišču. Slovaki so sicer še nekaj jalovo napadali, risi pa so dosegali zadetke. Do konca je Denis Kadić dosegel kar 2 in postavil končni izid 7:2. Risi so že z glavami pri četrtfinalnem obračunu. Nasprotnika jim bo dodelila kvalifikacijska tekma med Veliko Britanijo in Avstrijo.

RK – www.inlinehokej.com

Slovenija je nastopila v sledečih napadih:

 

V vratih 1. Gašper Krošelj, Rezervni vratar: 20. Gregor Šolar

1. napad: 17. Matic Kralj (C), 19. Rok Nahtgal,  18. Marjan Manfreda, 21. Dejan Žemva

2. napad: 91. Igor Hriberšek, 27. Jan Loboda, 11. Tadej Nabergoj, 14. Rok Bavdaž

3. napad: 23. Domen Vedlin, 28. Bojan Zajc, 10. Štefan Nahtigal, 93. Denais Kadić

4. napad: 15. Jaka Zupanc, 73. Eric Pance, 33. Nejc Sotlar

Selektor/trener: Matjaž Mahkovec

  • Share/Bookmark

...komentar

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !