Slovenija : Švedska 4:3 (0:1, 1:0, 1:1, 1:1, 1:0)

 

Landshut, Landshut Arena, gledalcev 1100 , sodnika: Erd Ulrich (Avstrija), Willi Schimm (Nemčija)

Strelci: Manfreda, 2,Vedlin in Kralj za Slovenijo, Lilja, Brolin in in Karisson za Švedsko

Kazni: Slovenija 9, Švedska 6

pdf Zapisnik tekme

Jutranji trening reprezentance se je zaključil z izborom novega kapetana moštva. Dogovor med vodstvom je prinesel črko C na prsih igralca s številko 17 – Matica Kralja, ta pa je na večerni tekmi dokazal, zakaj si zasluži to čast.

Začetek tekme je bil obetaven za reprezentanco Slovenije. V 3. minuti si je Tadej Nabergoj priigral odlično priložnost, vendar je bil vratar Švedske na mestu. Risi so igrali borbeno, a zaradi tega kar trikrat sedli na kazensko klopo. Švedi so to izkoristili in Johan Lilja dosegel dokaj lahek zadetek. Risi v enakem tempu nadaljevali tudi v 2. četrtini, vzpostavili ravnotežje in rezultat izenačili na 1:1. Zadetek je bo podaji Nejca Sotlarja dosegel Marjan Manfreda. V isti minuti je sodnik razveljavi regularen zadetek Sloveniji, tako da je bil rezultat ob polčasu 1:1.

V drugem polčasu so konkretneje začeli Švedi in v 3. minuti povedli z 1:2. Zadetka se je veselil Jonas Karlsson, podal pa je Linus Klasen. Tekma je nekaj časa potekala na sredini igrišča. Ekipi si nista priigrali nobenih konkretnih priložnosti, dokler ni Domen Vedlin dosegel neprčakovan zadetek. Natančno je meril in strel poslal pod prečko. Nato je Švede , ki so še vedno menili, da imajo tekmo v svojih rokah prizemljil Marjan Manfreda in povedel Slovenijo v vodstvo. Šest minut pred koncem je prišlo do izključitve na obeh straneh. Švedi so to obrnili sebi v prid in po samostojnem prodoru Daniela Brolina izenačili. Pol minute pred koncem je sodnik izključil še Matica Kralja. Risi so presegli sami sebe in izsilili podaljšek. Vratar Švedov je imel v podaljšku dela kot še nikoli, a zadetka ni bilo. Po streljanju kazenskih strelov so Švedi, svetovni viceprvaki, stisnili roko Slovencem, še posebej pa vratarju Gašperju Krošlju, ki je ubranil vseh pet švedskih strelov. Za Slovenijo je zadel samo kapetan Kralj.

 

Robert Koprivec

Slovenija je nastopila v sledečih napadih:

V vratih 1. Gašper Krošelj, Rezervni vratar: 20. Gregor Šolar

1. napad: 17. Matic Kralj (C), 19. Rok Nahtgal, 18. Marjan Manfreda, 21. Dejan Žemva

2. napad: 91. Igor Hriberšek, 27. Jan Loboda, 11. Tadej Nabergoj, 14. Rok Bavdaž

3. napad: 23. Domen Vedlin, 28. Bojan Zajc, 10. Štefan Nahtigal, 93. Denais Kadić

4. napad: 15. Jaka Zupanc, 73. Eric Pance, 33. Nejc Sotlar

Selektor/trener: Matjaž Mahkovec

Nekaj besed o današnjih nasprotnikih:

Švedi na Svetovnih prvenstvih nastopajo od leta 1998, ko so takrat še v 2. kakovostni skupini v Bratislavi slavili v konkurenci Češke in Slovaške. V letu 1999 Svetovnega prvenstva ni bilo. Ko so v letih 2000 in 2001 nastopili v elitni konkurenci, so osvojili za njih skromno 6. ter 5. mesto. Leto 2002 je bilo njihovo leto, saj so prvič v zgodovini osvojili naslov Svetovnih prvakov. Leto kasneje so šele v finalu klonili proti večnim rivalom Fincem in zadovoljiti so se morali z naslovom podprvaka. Tudi v Bad Tolzu letu 2004 so se Švedi prebili do stopničk, saj so v tekmi za 3. mesto odpravili domačine Nemce. Leto 2005 gre ponovno v zgodovino Švedskega inline(a), saj so pri Fincih v Kuopiu ponovno osvojili zlato medaljo. Na zadnjem Svetovnem prvenstvU so podobno kot leta 2003 klonili v finalu. Tokrat so bili močnejši reprezentanti ZDA.

Slovenska reprezentanca se je s Švedi do sedaj pomerila dvakrat. V Bad Tolzu leta 2004 so bili Švedi boljši za kar 13:2. Tudi lansko leto, ko sta se nasprotnika pomerila v drugo, ni bilo dosti bolje, saj so Rumeno modri slavili s podobnim izidom 12:1.

Za naše reprezentante bi bil danes uspeh razliko zmanjšati vsaj za nekaj zadetkov. Pričakovati kaj več bi bilo utopično. Vseeno pa bo zanimivo videti, kaj so se fantje naučili na dosedanjih prvenstvih in koliko je doprinesel naš novi selektor na klopi Risov Matjaž Mahkovec.
Vir: inlinehokej

  • Share/Bookmark

...komentar

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !